Biografi

 

biogra2Mitt skapande handlar mycket om att se/känna/utforska spänningen, kraften och passionen, i och emellan fasthet och upplösning, struktur och kreativt kaos, mellan stillestånd och rörelse, lätthet och tyngd. Att känna utmaningen i själva seendet, betraktandet och en önskan att se bakom, bortom bilden. Jag tror att det handlar om att utmana seendet, omvärdera, kullkasta, sätta rummet i rotation och se om något nytt framträder, samt att låta bilden verka utanför sitt kända sammanhang.

Jag har arbetat med många olika material i perioder under åren. Från ord och politik, fria broderier och trädgård följt av ord och politik och växtfärgning till band- och rosengångsvävning, kardning, tovning, skinnsömnad, bild- och symbolmönstrade tröjor, ord, jord, barn, Waldorfdockstillverkning, fårskötsel och bildskapande och nu salix, textil, skulptur, skrot, pelargoner, trä, slagmetall, trädgård, ord och jord och bildskapande med en önskan att vara en del av den energifyllda rörelsen/rytmen. De berättande bilderna som du ser i galleriet kan liknas vid hopsamlade rörelser som gömmer erfarenheter och tankar, kanske hemligheter. De andra bilderna är fragment av samma berättelser men i form av utkastade rörelser.

Från struktur/ordning/kosmos ut i kreativt kaos. Delar av strukturen kastas ut. Tänker i rytmer, skapar rörelser, en form och kastar ut den. Rum i uppror. Våga se, våga bryta mönster. Vad ser betraktaren? Vem är betraktaren? Vem ser vem? Kanske blir det en dialog mellan dig och dig? En rörelse utan slut.

 

P1010016

¤
 
https://manhattanarts.com/gunilla-lofgren/

 

 

TIAlogopiccolo1

Ett nätverk för konstnärer som ställt ut med  – Paola Trevisan Italien
Trevisan International art-Gunilla Löfgren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rulla till toppen