Biografi

Konstnär

biogra2Mitt skapande handlar mycket om att se/känna/utforska spänningen, kraften och passionen, i och emellan fasthet och upplösning, struktur och kreativt kaos, mellan stillestånd och rörelse, lätthet och tyngd. Att känna utmaningen i själva seendet, betraktandet och en önskan att se bakom, bortom bilden. Jag tror att det handlar om att utmana seendet, omvärdera, kullkasta, sätta rummet i rotation och se om något nytt framträder, samt att låta bilden verka utanför sitt kända sammanhang.

Jag har arbetat med många olika material i perioder under åren. Från ord och politik, fria broderier och trädgård följt av ord och politik och växtfärgning till band- och rosengångsvävning, kardning, tovning, skinnsömnad, bild- och symbolmönstrade tröjor, ord, jord, barn, Waldorfdockstillverkning, fårskötsel och bildskapande och nu salix, textil, skulptur, skrot, pelargoner, trä, slagmetall, trädgård, ord och jord och bildskapande mest i glödande rött och omvända alkemiska processer och en önskan om att vara en del av den energifyllda rörelsen/rytmen. De berättande bilderna som du ser i galleriet kan liknas vid hopsamlade rörelser som gömmer erfarenheter och tankar, kanske hemligheter. De andra bilderna är fragment av samma berättelser men i form av utkastade rörelser.

Från struktur/ordning/kosmos ut i kreativt kaos. Delar av strukturen kastas ut. Tänker i rytmer, skapar rörelser, en form och kastar ut den. Rum i uppror. Våga se, våga bryta mönster. Vad ser betraktaren? Vem är betraktaren? Vem ser vem? Kanske blir det en dialog mellan dig och dig? En rörelse utan slut.

Vedic Artlärare

Första gången jag mötte Vedic Art, var när jag såg en lapp på en anslagstavla i en matvaruaffär. Det fångade mitt intresse direkt, för jag hade en tid känt att jag inte kom vidare med mitt eget skapande. Mycket kraft frigörs i rummet när många målar och jag blev en del av denna gemensamma, glädjefulla skaparkraft och kunde göra mig av med den kravfyllda känslan som ibland uppstår i skapandeprocessen.

Först gick jag grundkursen och sedan fortsättningskursen och slutligen lärarkursen för att få en fördjupad kunskap och insikt i Vedic Art, samt för att kunna dela med mig genom att ha egna kurser.

Vedic Art är en metod, en väg. Ett lättsamt och glädjefullt sätt att närma sig, smaka på och kanske också ta tag i måleriet. För den som redan målat tidigare, blir Vedic Art en möjlighet att gå på djupet, släppa prestationen och istället slappna av i skapandet. Låta skapandet sköta sig själv. För den som aldrig hållit i en penna eller en pensel tidigare, väntar den glädjande upptäckten att skapandet kommer inifrån.

Vedic Art handlar inte om att måla av, eller att måla på ett speciellt sätt. Det som kommer fram på duken eller papperet kopplas inte heller till något värderande. Det Vedic Art syftar till är att vi ska hitta det personliga – det alldeles egna uttrycket! Kurserna bygger på varandra och är processinriktade.

P1010016

Gallerier och nätverk jag är med i.
KRO, Konstnärernas Riksorganisation
IAAA International Association of Art

 
https://manhattanarts.com/gunilla-lofgren/

 

 

TIAlogopiccolo1

Ett nätverk för konstnärer som ställt ut med  – Paola Trevisan Italien
Trevisan International art-Gunilla Löfgren

biogra4

Svenska konstnärer

Ett av nordens största Internetgallerier där svenska konstnärer delar med sig av sina konstverk . Här finns också svensk konst till salu, kan köpa konstverk direkt från konstnärerna. Galleriet är en del av kulturnätverket Kultur1 som också innehåller konstcommunityt Konstkvarteret, kulturtidskriften Magasin1, vykortssidan Vykort1 och separatutställningen Galleri1

Tellus Art – Art for a cause

Mirca Art